Natuurlijk elektrisch!

GALVANI wil de transitie naar duurzame energie versnellen. We laten zien dat het niet nodig is om concessies te doen als je elektrisch gaat varen.

 

Een elektrische boot is niet alleen stiller en schoner maar ook comfortabeler, onderhoudsarm en leuker dan een boot met een traditionele verbrandingsmotor.

Image

Schoon en groen

Een elektromotor stoot geen CO2 uit en kan ook geen olie of brandstof lekken. Daarnaast geen rook en geen stank van uitlaatgassen.

De LiFEPO4 accu’s hebben geen milieuverontreinigende grondstoffen. De organische zouten fosfaat, ijzer en lithium zijn niet schadelijk voor het milieu en kunnen zelfs als kunstmest worden hergebruikt. En uiteraard kan je de batterijen opladen met groene stroom. 

Met een GALVANI mag je - ook in de toekomst - overal varen. 

Image
Image

Fluisterstil

De uitgekiende elektrische aandrijflijn van elke GALVANI garandeert stilte en rust aan boord en voor de omgeving waarin u vaart.

Optimaal genieten van de natuur, muziek en gesprekken met elkaar, zonder hinderlijke motorgeluiden op de achtergrond.

Comfortabel

GALVANI boten zijn, door de opstelling van elektromotor en schroefas in één lijn, vrij van trillingen en bijgeluiden. Het uitgekiende onderwaterschip en de hydraulische besturing, garanderen een probleemloze besturing en een hoge stabiliteit. 

En uiteraard hebben we gezorgd voor doordacht en compleet comfort aan boord, met innovatieve oplossingen vanuit onze eigen ruime ervaring. 

Image
Image

Onderhoudsarm

Elektromotoren hebben veel minder bewegende delen dan verbrandingsmotoren. Daarom gaan ze langer mee en hebben ze nauwelijks onderhoud nodig. De levensduur van elektromotoren is gemiddeld zelfs 20 jaar!

Bij een verbrandingsmotor is veel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn onder andere motorolie, impeller, brandstoffilter, koelvloeistof, V-snaren, dynamo, afstelling en nog veel meer. Daarnaast moet de motor in een koud klimaat ‘winterklaar’ gemaakt worden.

Het enige dat je met een GALVANI hoeft te doen, is hem aan de lader leggen, wanneer je hem niet gebruikt.

 

Lage gebruikskosten

Afgezien van lage onderhoudskosten en de lange levensduur van de motor en batterijen, zijn de kosten voor stroom (en dus voor een volle accu) relatief laag. De batterijen hebben een zeer lange levensduur van minimaal 4.000 cycli. Eén cyclus is éénmaal volledig opladen van een volledige lege batterij; per vaartocht is de gemiddelde laadcyclus 0,7 wat het aantal tochten op (4.000/0,7) meer dan 5.700 brengt!

Zo worden de meerkosten voor een elektrische boot, meer dan terugverdiend in het gebruik.

Nieuws en persberichten

Bezoek Galvani op BOOT 2024 in Düsseldorf

Nieuws

Bezoek Galvani op BOOT 2024 in Düsseldorf

De Düsseldorf International Boat Show, beter bekend als boot Düsseldorf of gewoon boot, is een van 's werelds belangrijkste bootshows. Met zo'n 1.600 exposanten uit meer dan 50 landen wordt boot Düsseldorf>>

11-28-2023
Galvani lanceert de Ventisei op BOOT Düsseldorf

Nieuws

Galvani lanceert de Ventisei op BOOT Düsseldorf

Eelderwolde, 27 november 2023 - Het Nederlandse Galvani Boats, lanceert op BOOT Düsseldorf (Hal 4B01) de elektrische Galvani Ventisei. De Ventisei is met bijna 8 meter een ruime ‘day cruiser’ en komt>>

11-28-2023
Innovatie, design en kwaliteit aan het roer

Nieuws

Innovatie, design en kwaliteit aan het roer

Onze stuurwielen zijn afkomstig van een familiebedrijf in Noordoost-Italië genaamd Isotta. Innovatie, design en kwaliteit vormen de basis voor hun succes en onze samenwerking. Elk stuurwiel is tot in>>

05-08-2022
Raymarine Axiom+

Nieuws

Raymarine Axiom+

Alle informatie over motorprestaties, status van de accu's en actieradius onder je vingertoppen. Maar je bedient met het

05-03-2022
IN WORDING: GALVANI TRENTATRE

Nieuws

IN WORDING: GALVANI TRENTATRE

Galvani is inmiddels gestart met het ontwikkelen van de Trentatre (33).

Met een lengte van ruim 10 meter en een kleine vaste kajuit, is dit de ideale weekendcruiser; en>>

04-13-2022

We houden je graag op de hoogte!

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in
Volg ons op social media linkedinfacebookinstagram
Image

Contact

Ter Borchlaan 42

9766 TX Eelderwolde

T. +31 6 15081606

M. contactus@galvaniboats.nl

Snel naar

Socials

Copyright Galvaniboats.nl

Website door Webjongens